Laatste wijziging
zaterdag 25 juli 2015

Internetsitebezoekers
155499 - sinds januari 2012
  • hp 1
  • hp2

Welkom

Een unieke molen in hartje Nijeveen. Dat is Korenmolen Sterrenberg.
In 1977 werd de molen vanuit Duitsland naar Nederland gehaald. In de winkel van de molen wordt zelf gemalen meel verkocht.

Deze unieke molen is een bezoekje waard. Iedere zaterdag is de molen van 9:00 uur tot 12:30 uur en dinsdag van 09.00 uur tot 12.00 uur voor publiek geopend.
Verder is de molen geopend als de wieken draaien of als de blauwe wimpel uithangt. Groepen kunnen desgewenst een afspraak maken.

 

 

 

Nieuwe buil

Een buil is een zeef waarmee je meel kunt scheiden in bloem, gries en zemelen. Nu was er al jaren een dergelijke zeef in de molen aanwezig, maar deze gaf te weinig bloem (45% ) en te veel gries. De gries en zemelen worden, ondanks dat deze erg gezond zijn, te weinig verkocht en dus te weinig rendement. Helaas is een nieuwe buil behoorlijk duur, zodat er lang gespaart moest worden voor een dergelijke investering. Onlangs is er een nieuwe buil in de molen geplaatst en na enige testen is het resultaat dat er nu ongeveer 80% bloem uit de zeef komt. Met dit resultaat zijn de molenaars bijzonder tevreden en trots op de nieuwe aanwinst.

 

   

Sterrenberg stempelpost DF4D

Vrijdag 10 juli fungeerde de molen als stempelpost voor de Drents f4daagse. Alle vrijwilligers waren vrijdagmorgen om 8 uur aanwezig om te helpen met de voorbereidingen voor een gezellige ontvangst van de fietsers. Er waren kraampjes geplaatst voor verkoop van verschillende producten uit de molen,maar ook voor koffie, frisdrank, ijs en boeken en zelfs voorlichting door Buurtzorg.Door sponsering van onze buren ,,cafetaria Meuleplein” is het mogelijk geworden om een luchtkussenstormbaan te plaatsen, waar de kinderen van de kidsroute volop van hebben genoten. Doormiddel van het aloude spelletje spijkerslaan was het mogelijk om een zakje pannenkoekenmeel te winnen. De stempelaars Geert en Aaltje hebben voor de zoveelste keer genoten om alle ruim duizend deelnemers van een Sterrenbergstempel te voorzien.Dank zij het fantastische weer is het een gezellige dag geworden, waar ook velen even een kijkje in de molen hebben genomen. Om ongeveer 17.00 uur was het terrein rondom de molen weer opgeruimd en zaterdagmorgen weer open voor bezoekers en klanten.

.

 

   

Meest recente foto-album