Laatste wijziging
vrijdag 07 november 2014

Internetsitebezoekers
96893 - sinds januari 2012
  • hp 1
  • hp2

Welkom

Een unieke molen in hartje Nijeveen. Dat is Korenmolen Sterrenberg.
In 1977 werd de molen vanuit Duitsland naar Nederland gehaald. In de winkel van de molen wordt zelf gemalen meel verkocht.

Deze unieke molen is een bezoekje waard. Iedere zaterdag is de molen van 9:00 uur tot 12:30 uur en dinsdag van 09.00 uur tot 12.00 uur voor publiek geopend.
Verder is de molen geopend als de wieken draaien of als de blauwe wimpel uithangt. Groepen kunnen desgewenst een afspraak maken.

 

 

 

Grote schoonmaak

Schoonmaakbedrijf ´Paraat´ uit Nijeveen heeft met een hoogwerker en spuit de wieken een grondige schoonmaakbeurt gegeven.Ook het stellinghek is hierin meegenomen.Dit moest allemaal wel met enige voorzichtigheid gebeuren vanwege het beschadigen van de lak op de kleppen.De molenaars moesten constateren dat de kleppen op de wieken de komende jaren vanwege rotting een keer vervangen moeten worden.Hier zal een plan van vervanging voor gemaakt moeten worden , waar de molenaars zelf wel een idee over hebben.Gelukkig staat de molen er nu weer fris en helder wit bij.

   

Molen Sterrenberg zoekt enthousiaste mensen

Draag je de molen “Sterrenberg” een warm hart toe? Zou je het zonde vinden als de molen dicht zou moeten door een gebrek aan vrijwilligers? Denk er dan eens over na om het molenaarsteam te komen versterken. De Sterrenberg heeft dringend behoefte aan een molenaar met een molenaars opleiding of deze wil volgen. Belangrijk is dat deze voldoende tijd heeft om regelmatig inzetbaar te zijn en enigzins handig is met gereedschap. Denk nou niet dat je niks van het molenaarsbestaan af weet. Voor veel dingen is het niet nodig om kennis over molens te hebben en anders is het zo aangeleerd.Heb je belangstelling? Kom dan eens op dinsdag- of zaterdagmorgen langs of neem contact op met Menno Brouwer (0651969698) . Ben je nieuwsgierig geworden wat het werken op de molen inhoudt dan is het, in overleg, ook mogelijk om eens een ochtend mee te draaien.

 

Hopelijk tot gauw!

 

Het molenaarsteam van de “Sterrenberg”

 

   

Meest recente foto-album