Laatste wijziging
maandag 06 januari 2014

Internetsitebezoekers
84736 - sinds januari 2012
  • hp 1
  • hp2

Welkom

Een unieke molen in hartje Nijeveen. Dat is Korenmolen Sterrenberg.
In 1977 werd de molen vanuit Duitsland naar Nederland gehaald. In de winkel van de molen wordt zelf gemalen meel verkocht.

Deze unieke molen is een bezoekje waard. Iedere zaterdag en dinsdag is de molen van 9:00 uur tot 12:30 uur open voor publiek.
Verder is de molen geopend als de wieken draaien of als de blauwe wimpel uithangt. Groepen kunnen desgewenst een afspraak maken.

 

 

 

intocht Sinterklaas

Onder het genot van een stralende zon werden Sint en de Pieten zaterdag 23 november om 14.00 u. op het pleintje bij de molen ontvangen. Voorafgaand hebben ze een korte rondrit gemaakt in een open landauer, getrokken door twee Friese paarden, onder begeleiding van muziek korps Euphonia. Aangekomen bij de molen werden ze verwelkomd door burgemeester Westmaas met een korte toespraak. Op het podium was de Sint met zijn Hoofd Piet voor een ieder goedzichtbaar en sprak vanaf hier de kinderen toe. Ondanks allerlei problemen met de staf was hij blij om de vele kinderen in Nijeveen weer te kunnen begroeten. De Sint gaf toestemming aan de kinderen de schoen te mogen zetten nadat ze een liedje hebben gezongen met de vrolijke klanken van Euphonia. Waarschijnlijk mede dank zei het mooie weer waren de Pieten in opperbeste stemming en strooiden royaal met pepernoten. Gelukkig was er zelfs een mooi briesje zodat de wieken van de molen versiert met vlaggetjes volop draaiden. Na de officiƫle verwelkoming is Sint met zijn gevolg onder begeleiding van Euphonia naar de Schalle vertrokken. Hier is de ontvangst feestelijk afgesloten met een groot feest voor de kinderen.

   

Meest recente foto-album