Laatste wijziging
donderdag 17 september 2015

Internetsitebezoekers
161620 - sinds januari 2012
  • hp 1
  • hp2

Welkom

Een unieke molen in hartje Nijeveen. Dat is Korenmolen Sterrenberg.
In 1977 werd de molen vanuit Duitsland naar Nederland gehaald. In de winkel van de molen wordt zelf gemalen meel verkocht.

Deze unieke molen is een bezoekje waard. Iedere zaterdag is de molen van 9:00 uur tot 12:30 uur en dinsdag van 09.00 uur tot 12.00 uur voor publiek geopend.
Verder is de molen geopend als de wieken draaien of als de blauwe wimpel uithangt. Groepen kunnen desgewenst een afspraak maken.

 

 

 

Leerlingen Vrije school op bezoek

Op maandag 14 september zijn leerlingen van de Vrije School uit Meppel op bezoek geweest bij de molen. Om 10 uur werden de kinderen ontvangen bij de ingang en legde molenaar Gerard aan de kinderen uit wat de bedoeling was. De klas werd verdeeld over twee groepen. De eerste groep begon met het bekijken van een video over hoe een molen werkt en welke verschillende molens er zijn. De tweede groep ging eerst naar boven om te kijken hoe de molen in het echt werkt. Aan het einde van het programma werd er echt gemalen en mochten de kinderen met de handen voelen of het meel fijn genoeg werd gemalen. Dat was natuurlijk feest!

   

Nieuw riet op de kap

Deze week hebben rietdekkers het riet op het achterste deel van de kap, het zogenaamde "wolfsdak", vervangen. Met hulp van de vrijwillige molenaars kon de klus in een dag geklaard worden. 

   

Meest recente foto-album