Laatste wijziging
vrijdag 28 november 2014

Internetsitebezoekers
97043 - sinds januari 2012
  • hp 1
  • hp2

Welkom

Een unieke molen in hartje Nijeveen. Dat is Korenmolen Sterrenberg.
In 1977 werd de molen vanuit Duitsland naar Nederland gehaald. In de winkel van de molen wordt zelf gemalen meel verkocht.

Deze unieke molen is een bezoekje waard. Iedere zaterdag is de molen van 9:00 uur tot 12:30 uur en dinsdag van 09.00 uur tot 12.00 uur voor publiek geopend.
Verder is de molen geopend als de wieken draaien of als de blauwe wimpel uithangt. Groepen kunnen desgewenst een afspraak maken.

 

 

 

Molen Sterrenberg zoekt enthousiaste mensen

Draag je de molen “Sterrenberg” een warm hart toe? Zou je het zonde vinden als de molen dicht zou moeten door een gebrek aan vrijwilligers? Denk er dan eens over na om het molenaarsteam te komen versterken. De Sterrenberg heeft dringend behoefte aan een molenaar met een molenaars opleiding of deze wil volgen. Belangrijk is dat deze voldoende tijd heeft om regelmatig inzetbaar te zijn en enigzins handig is met gereedschap. Denk nou niet dat je niks van het molenaarsbestaan af weet. Voor veel dingen is het niet nodig om kennis over molens te hebben en anders is het zo aangeleerd.Heb je belangstelling? Kom dan eens op dinsdag- of zaterdagmorgen langs of neem contact op met Menno Brouwer (0651969698) . Ben je nieuwsgierig geworden wat het werken op de molen inhoudt dan is het, in overleg, ook mogelijk om eens een ochtend mee te draaien.

 

Hopelijk tot gauw!

 

Het molenaarsteam van de “Sterrenberg”

 

   

Intocht Sinterklaas 2014

Het was zaterdag 22 november een gezellige drukte in de omgeving van de molen.Een hele groep kinderen stonden met spanning te wachten op Sinterklaas met zijn Pieten.De kinderen maken dan gretig gebruik van de molenstelling, om te zien of Sinterklaas al in aantocht is.Zo rond 14.00 uur kon locoburgemeester Henk ten Hulscher de Sint en zijn gevolg verwelkomen.Ook dit jaar werd de Sint voorafgegaan door muziekvereniging Euphonia en plaatsgenomen in een schitterende koets.Zo rond 14.00 uur kon Wethouder Henk ten Hulscher de Sint en zijn gevolg verwelkomen onder een stralende zon.Na een korte toespraak en luid zingende kinderen, gingen de kinderen onder begeleiding van Euphonia, met de Sint en ruim pepernoten strooiende Pieten richting dorpshuis de Schalle.Hier werd de intocht afgesloten met een kinderdiscoshow van Full Motion.

   

Meest recente foto-album